מאז ה־7 באוקטובר 2023, מועד פרוץ המלחמה, כיתת הכוננות של חיננית גויסה למילוי משימות אבטחה והגנה ביישוב – וזאת בהתנדבות מלאה וללא עלות מצד התושבים. אף על פי כן, לאורך כל תקופה זו המשיכו תושבי חיננית לשלם באופן שוטף דמי שמירה חודשיים בסך 60 ש"ח למשפחה.

במהלך החודש הראשון ללחימה, אכן פעל שומר חיצוני בשעות הלילה, אך משזה סיים את תפקידו – דמי השמירה לא הופסקו, והגבייה ממשיכה עד היום. השאלה הבלתי פתורה שעמדה באוויר מזה חודשים הייתה: לאן הולך הכסף הזה?

🔍 והתשובה נחשפה – סוף כל סוף – במהלך ישיבת התקציב של היישוב, שנערכה בתחילת מרץ האחרון.

במהלך הישיבה, אחד התושבים שאל את השאלה הפשוטה אך הקריטית:
"מדוע אנחנו ממשיכים לשלם דמי שמירה, ומהו יעד התקציב הזה בפועל?"

על פי דברי חיים וייס, מזכיר היישוב – התשובה, איך נאמר, לא פחות ממדהימה:

הכספים שהמשפחות משלמות מדי חודש עבור שמירה – מועברים למלך בינימינוב, שלוקח חלק פעיל בכיתת הכוננות. אך בכך לא מסתכם העניין: בינימינוב מקבל גם שכר מהמילואים וגם תשלום על תחזוקת היישוב.

👀 מדובר אפוא ביותר ממשוכרת אחת על אותו תפקיד, כאשר יש עוד מספר לוחמים שנמצאים בהגנת היישוב ובשעה שהתושבים, מתוך תחושת אחריות וביטחון, ממשיכים לשלם מבלי לדעת לאן זורם התקציב.

וזה לא נגמר כאן.

במהלך אותה ישיבה, חשף וייס כי העלה לעצמו את השתתפות היישוב בעלות הדלק לרכבו, לאחר שסיים את תפקידו ביישוב חרמש – שם, לדבריו, כוסתה עבורו חלק מהוצאה זו. עם סיום תפקידו שם, החליט שמן הראוי להעלות את החזר ההוצאות שלו מתוך תקציב חיננית, כדי, כפי שצוטט:

"שלא ייפגע כלכלית."

🧾 סיכומו של עניין:
– דמי שמירה נגבים גם כשאין שומר חיצוני
– הכסף מועבר לתושב שמקבל שכר גם מהמדינה וגם מהיישוב על אותו תפקיד.
– המזכיר מעלה לעצמו החזרים בתקציב היישוב מסיבות אישיות

🛑 האם זהו ניהול תקין של כספי ציבור? האם כך ראוי להתייחס לכספם של תושבים שממשיכים לשאת בנטל כלכלי וביטחוני כאחד?

אנחנו קוראים לכל הגורמים הרלוונטיים – נציגי היישוב, חברי הוועד והתושבים – ביקורת תקציבית והפסקה מיידית של גבייה לא מוצדקת.

סיפור המשך על פרטים נוספים מאותה ישיבה בכתבה נפרדת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *